Stuur geld de gezonde kant op

Op 1 januari 2022 hadden ruim 10,4 miljoen mensen in Nederland één of meer chronische aandoeningen. Dit zijn de laatste cijfers die bekend gemaakt zijn, dus ze lopen altijd een paar jaar achter.

Lees meer »

Wat weet U over de Wolf? Boeren let op!

De Pyrenese berghond en de Roemeense Karpatische herdershond—kent u ze? En weet u waar ze voor worden ingezet? Tegen de wolf. Al eeuwenlang vormen deze honden het ultieme wapen van schapenherders in Roemenië tegen wolvenaanvallen. Inmiddels maken ook Franse boeren gebruik van deze trouwe viervoeters, en zelfs sommige Nederlandse boeren en schaapherders ontdekken hun kracht. Zijn we door onze manier van boeren kwetsbaarder geworden voor wolven? En wat moet je eigenlijk doen als je zelf een wolf tegenkomt? Ontdek het hier met handige tips!

Lees meer »

Is het nu echt zo erg dat de PVV gaat regeren?

De actie tegen de PVV, is dit gegrond of ongegrond? wie dit niet heeft zien aankomen, heeft boter op zijn kop gehad en is doof geweest voor het geluid van het volk. Dit gaat realistisch gezien tegen het hart in van de democratie, het volk koos, wat snappen we niet? Op deze wijze zijn we geen haar beter dan Wilders. Dit is wat 13 jaar neoliberalisme heeft veroorzaakt dat het volk op de PVV stemde en tegenover elkaar komt te staan.

Lees meer »

Gratis geld van de overheid kan dat?

In "De Andere krant", stond het weer, 'basis inkomen goed idee of niet?' In 2015 vernam blijft neutraal denken voor het eerst hiervan. In 2016 bracht de VPRO met het programma "tegenlicht" meerdere afleveringen hierover. Nadat de Andere krant hierover een klein stukje op een van de social media had gepostst barsten de voor, maar vooral tegen weer los. Meningen zonder er mogelijk maar iets over gelezen te hebben. Ongenuanceerd meningen zijn vaak schadelijke dan een complottheorie, "Think before you speak, READ before think. 

Lees meer »

We zouden onze ecologische voetafdruk steeds meer moeten verkleinen.

Met zijn kenmerkende stem maakt hij iedereen tot deelgenoot. Bioloog David Attenborough 8 mei 1926) neemt kijkers al ruim zestig jaar mee de ongerepte natuur in. Maar er is niet alleen de Attenborough van documentaires als Life on Earth (1979), The Living Planet (1984) en recentelijk A Life on Our Planet (2019), hij is ook een begenadigd schrijver. Sterker: de échte Attenborough leer je pas kennen uit zijn boeken, vooral zijn laatste, Een leven op onze planeet. Dat is meer dan een begeleidend boek bij de gelijknamige documentaire, het is een indrukwekkende zoektocht naar antwoorden op vragen die iedereen met zorgen over de toekomst van de wereld heeft.

Lees meer »

Dit is het indringende boodschap van David Attenborough

Voortbouwen op de schouders van het verleden, David Attenborough is zo een persoon die van het verleden leert, leert van de natuur. Die kennis achterstand zien we veel terug in onze overheid, die hun oren veelal laten hangen naar "deskundigen", en vervolgens hun eigen plan trekken. Dit zagen we o.a. in het corona beleid, waar men geen leer trok uit de andere pandemieën uit de vorige eeuwen, want wist jij dat er al een covid virus uitbraak was in 1890? lees het hier. Daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk kennis te vergaren om zo goed een daad en een punt te zetten. Onwetenheid is de moeder van al het kwaad, het brengt misplaatsen discussies. Nog kwalijke, een mening hebben zonder zelf er iets te hebben over gelezen, maar aangenomen of van horen zeggen, of door je kop in het zand te steken, dat brengt kwaad mee. 

Lees meer »

Ken u de schaduwkant van zonnepanelen al?

Het eerste waar de meesten mensen aan denken is, ping ping, geld dus. Het levert ons op, verder denken we nergens meer over de na. Ook niet dat energie geld kost. De meest nonchalante houding is; “kan mij het schele of het wel of niet duurzaam is, het levert mij minder kosten op”. 

Lees meer »

Welke kennis heeft u zelf over vaccins en virussen?

Om een waarheid te vinden is het belangrijk om neutraal te blijven en alle emoties uit te schakelen. Als waren in het midden gaan staan, om zo alle kanten te kunnen belichten. Dit valt niet altijd mee, maar alleen op deze wijze kan een nietsvermoede persoon wel een overwegende keuze maken. Zelfkennis is van groot belang en het voorkom een hoop misplaatste discussies. Bekijk het eens vanuit de ogen van een virus 😉. Want onze wereld hangt van virussen aan elkaar – virussen in onvoorstelbaar veel variaties en in onnoemelijke aantallen. We kunnen ze simpelweg niet missen. Zonder virussen waren we nooit uit de oersoep tevoorschijn gekropen.

Lees meer »

Boert de boer wel goed?

In 2020 keek blijf neutraal denken naar het tv programma "onze boerderij", van Yvon Jaspers, super leerzaam. Blijf neutraal denken spitte zelf al enkele jaren de tuin niet meer om, veel te veel werk. Maar zag wel dat de planten en bomen het er beter op deden, ook minder water nodig hadden. Nu weten we waarom, wormen!

Lees meer »

Van generatie tot generatie, tot welke generatie behoort jij?

Generatiekloof, een term die we vaak horen, dit geeft ook veel onbegrip onder elkaar van generatie tot generatie. We horen veel over de term babyboomer, maar wist u dat veel generaties een naam hebben, waarom en waardoor? Misschien wordt hier ook wel het een en ander verduidelijkt en gaan we beter een generatie begrijpen, vallen puzzelstukjes in elkaar, wie weet ook in onze samenleving. 

Lees meer »

Het lijden van een schaap

Bron Viervoeters 7 februari 2022. Heb jij erbij stil gestaan dat het scheren van een schaap niet pijnloos is? Misschien prikt de wol daarom wel zo op ons huid. 

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb